Vinter Nyhedsbrev

NYHEDSBREV VINTER 2024

Så er det vinter, og igen tid til en hilsen fra Værkstedsmuseet Oldtimer, her er lidt om det der er sket, i sidste halvdel af 2023. Og lidt om hvad der sker på museet, når vi mødes til klubaften og arbejdsdag. Til slut lidt om kommende arrangementer.


* * * *

Søndag den 20. august, var dagen til årets sensommertur. Vi mødtes ved Blommevejens Auto, Randers, der var 38 deltagere, som var kommet i 21 biler. Fra Randers kørte vi Nordvest på til Glenstrup Sø, her var det tid til en øl/vand pause, samtidig tid til at nyde den flotte udsigt over søen. Efter pausen kørte vi mod Hobro, til Gasmuseet, her var der frokost, som i år var en stor wienerschnitzel, fra Dortes Dinar Transportable. Efter frokosten, var der guidet rundvisning på museet af Per, som viste os rundt, samtidig med han fortalte om det hele på en interessant måde, spændende. Herefter kørte vi vestpå, til Hammershøj Autohug, her blev vi budt velkommen af Søren, som delte os i 2 hold, her så vi skiftevis deres museum, som viste deres autohug gennem flere generationer, og deres nuværende autohug, imponerende. Herefter drak vi vores medbragte kaffe, i flot sol, på deres gårdsplads, inden vi kørte hver til sit.

***

Lørdag den 26. august, deltog vi ved Havnefesten i Allingåbro, med        museets Ford A og Ford Popular, flere af vores medlemmer havde deres ældre biler med. I forbindelse med Havnefesten, var der ”åben hus” på museet. Om eftermiddagen, kom der ca. 40 personer på deres ældre knallerter, og de havde kaffe og kage med, som de nød på museet, samtidig med at de var rundt og se museet.

***

Fredag den 1. september, var vi inviteret ud til Hestehaven Camping, her deltog flere af vores medlemmer, med deres veteranbiler. Mange af Campingpladsens gæster, kom forbi for at se de flotte biler. Om aftenen var der underholdning med Rene Franz, som spillede, på terrassen.

***  

Vi er altid glade for at få besøg, og onsdag den 27. september, var det en snes medlemmer af Jaguar Club of Denmark, der var på besøg. De kom i deres flotte biler, og efter en kort orientering om museet, blev de sluppet løs, så de kunne komme rundt og se hele museet. De hele sluttede med kaffe og kage.

 

***

Vi får mange ting foræret til museet, lørdag den 7. oktober, var det en ”ældre” traktor af mærket Ferguson, det var Erling, som har sponsoreret den. Den er i god stand, men med tiden skal renoveres lidt, og males i den rigtige farve. Arne har sat nye sideruder i, som er sponsoreret af Ørsted Telte.

 

***  

Årets julefrokost blev i år afholdt fredag den 17. november, der var 54 som havde takket ja til at deltage. De flotte borde var dækket op i vores dejlige varme udstilling. Julefrokostmenuen var i år leveret fra Møllebistroen, Auning, og i år havde vi fået hjælp til servering af Birgitte og Johnny, så bestyrelsen kunne rolig sidde og nyde maden, det vil vi gerne sige tak for. Til slut var der kaffe og lækre kransekagestykker, som igen i år var sponsoreret af Jytte og Marius, mange tak for dem. Det blev igen i år, en rigtig hyggelig aften, med en masse snak.


***

I forbindelse med julemarkedet, som blev afholdt på Allingåbro Hotel og Station, var der ”Åben hus” på museet. Det var der rigtig mange der benyttede sig af, så det var hyggelig at vise rundt, og fortælle om museet. Grethe havde lavet en lille konkurrence, som rigtig mange deltog i, og blev vundet af Tina Nyegaard og Kathrine Østergård.  

 

***

Det var lidt om hvad der er sket den sidste halvdel af året, og nu lidt om hvad vi laver, og hvad vi ved, der skal ske her i det nye år.


***

Hvad laver vi: Vores Volvo 544, er kommet fra maler, og er i gang med at blive monteret, både indvendig og udvendig. Vores Commer Cob er ved maler nu. Ford Aén er ved at få renoveret karrossen, Søren har gang i træ arbejdet, hvor en del skal udskiftes. Posttraktoren venter stadig på at vi finder en der kan det med ”strømmen”, så vi kan få den ud at køre. Vi er også godt i gang med at renovere en Ford Anglia motor, som snart er klar til at blive startet. Derudover er der gang i mange andre småting.


***

Vi holder jo vores klubaftner den anden onsdag i hver måned, og vores arbejdsonsdage den sidste onsdag i hver måned, hvor alle der har lyst til at deltage er velkommen. Der er altid mange forskellige gøremål, så der er mulighed for at få ”sorte” fingre, men naturligvis også tid hygge, så kom og vær med.


***

Grethe overraskede os med gløgg og æbleskiver, den sidste klubaften i 2023, som vi alle nød med stor velbehag.

 

                                            ***

Vores første arrangement her i 2024, bliver onsdag den 24. januar, hvor vi har et foredrag / en fortæller aften, med Harald Grønlund, Drammelstrup, som kommer og fortæller om sin tid fra ”knejt” til nu.

Generalforsamlingen bliver i år torsdag den 14. marts, der kommer indkaldelse senere.

Vi er også i gang med at planlægge andre aktiviteter, og har flere ideer, men mere om det senere, er der nogen der har en idé til en aktivitet, så hører vi det gerne, ring eller skriv til Grethe.

HUSK, se nye opdateringer på hjemmesiden, og husk at melde til Grethe, hvis i har fået en e-mail adresse.


*****

Bestyrelsen ønsker alle en god sommer.