Nyhedsbrev januar 2019

Nyhedsbrev Vinter

Så er der atter gået et år, og her ved årsskiftet 2018-19, vil bestyrelsen ønske alle et rigtig godt nytår. Nytårsbrevet vil fortælle lidt om de aktiviteter, der har været i foreningen i sidste halvdel af 2018, og samtidig ser vi fremad, mod det vi har tænkt, skulle ske i første del af 2019.

**********

Sensommerturen var søndag den 19. august, igen i år havde vi valgt at mødes ved museet, og starte turen herfra.

Der var tilmeldt rekord mange deltagere, 50 medlemmer, som kom i 25 flotte biler. Efter alle var mødt, betalt, fået deres løbs nummer, og et kort, var vi klar til at køre.

I år kørte vi via Liltved, Øster Alling, Syvveje, til det første stop i Skørring, hvor der var en stor plads til at parkere bilerne på. Efter alle bilerne var parkeret, var det tid til en vand/øl- pause, og strække benene, snakke og sparke dæk.

Efter en passende pause kørte vi videre af små veje, til Sløjfen i Hadsten, via Voldum og Erslev. I Sløjfens restaurant nød vi en virkelig dejlig frokost, med god og rigelig mad.

Efter frokosten, forsatte vi turen, vi kørte videre via Grundfør til Todbjerg, hvor vi var oppe for at se Todbjergtårnet, og nyde udsigten over Århusbugten. Til slut kørte vi til, Andelssamfundet i Hjortshøj, (Andelssamfundet i Hjortshøj, er en forening der danner rammen for et  bofællesskab)  her blev vi del op i hold, og fik en rundvisning af hele området. Da vi skulle holde kaffepause, begyndte at regne lidt, men vi nød vores medbragte kaffe og brød, i et af deres fælleshuse.

Efter en god dag, med fint vejr, det meste af tiden, var det tid til at deltagerne igen kørte hver til sit.

De flotte løbsnummre/rallyplader til de deltagende biler, var igen i år sponsoreret af Jean Ditlev, Skilte Design, Randers.

***

Museet deltog igen i år ved Havnefesten i Allingåbro, lørdag den 25. august, med museets 3 biler, ”Gasbilen”, Ford Aén og Ford Popularèn var alle med. Flere andre medlemmer, var der også med deres veteranbiler.

Vi havde også en planche med, af tegningerne til den nye tilbygning til museet.

***

Carl Johan havde arrangeret et besøg, hos Dansk Vintage Motor Clubs, klublokaler i Hadsten, mandag den 24. september. Her fortalte redaktør Jørgen Kjær og næstformand Arvid Andersen, om klubbens formål, og om alle de aktiviteter og arrangementer de har i løbet af året. DVMC var værter for øl, vand, kaffe og brød, og vi havde en rigtig hyggelig aften.

***

Museet havde torsdag den 13. september, besøg af Værestedet for socialt udsatte ”Den blå paraply”, som besøgte museet og fik en køretur i ”de gamle biler”.

En af deltagerne, Eigild, har senere skænket en rustfri ”Nørgårdcykel” til museet.

***

Julefrokosten blev i år afholdt fredag den 23. november, her var der inviteret til kl. 18.00.

Der var 45 medlemmer, som havde taget imod invitationen til julefrokosten, dejligt at vi hver år kan mødes til denne tradition.

Vi samledes i et dejlig julepyntet og opvarmet værksted, med flot pyntede juleborde. For at få plads til alle, var ”Gasbilen”, Ford Aén og Ford Popularèn kørt til lånte lokaler.  

Alle hyggede sig med den dejlige mad, der igen i år var fra vores lokale slagter Drachmann, Allingåbro. Efter vi havde spist, var der kaffe, småkager og lækre kransekage stykker, som Jytte og Marius Pedersen havde bagt.

Det blev til nogle hyggelige timer, med godt humør, megen snak, men også tid til et par sange, og en konkurrence, og naturligvis mandelgaver til de heldige.

***

Som nævnt i sommernyhedsbrevet, havde vi i bestyrelsen, et ønske om at få lavet en tilbygning til museet, som udstilling, da pladsen i værkstedet er ved at være lidt trang. Vores kasserer Grethe har søgt om penge, i forskellige fonde, og det lykkedes at få penge nok til at vi kunne gå i gang.

Tilbygningen på de 180 m2 støttes af flere fonde: Elro Fonden, - Real Dania Underværker Fonden, - LOA Fonden, - Velux Fonden og Djursland For Fuld Damp.

Så først i oktober, blev den togvogn der holdt ved siden af værkstedet fjernet, og området ryddet. Så går murene ellers i gang med at støbe sokkel og få støbt gulv.

Sidst i november, bliver stålspærrene rejst, og herefter går tømrerne i gang med taget, og fredag den 7.december var der rejsegilde. Midt i december var der brændt tagpap på, og der blev sat plader på udvendig og isoleret. Her midt i januar, er der sat brandgibs på indvendig, som er slebet og spartlet, og malet første gang. Der er monteret gibs plader på loftet, så nu afventer vi, at der bliver monteret troltex plader på loftet.

Det er her vi er på nuværende tidspunkt, meget længere end vi havde turde håbe på, for et år siden. Følg byggeriet på vores hjemmeside, hvor Grethe hele tiden opdaterer, når der sker noget nyt. www.vaerkstedsmuseum.dk

***

 I løbet af perioden, har vi også haft besøg af forskellige andre foreninger/klubber, som har aflagt museet et besøg.

Vi har også været ude ved flere forskellige arrangementer, med vores ”gamle biler”, når vi er blevet spurgt om vi vil deltage. Flere af vores medlemmer har også deltaget i disse arrangementer, som også samtidig giver lidt reklame til vores museum.

***

Det var lidt om hvad der er sket i sidste halvår af 2018, HUSK i altid kan gå ind og se de mange billeder fra de forskellige aktiviteter, på foreningens hjemmeside.

**********

Aktiviteter 2019:

HUSK at vi også i 2019 mødes til klubaften kl. 19.00, den anden onsdag i hver måned.  De ”arbejdsonsdage”, som vi med stor succes startede i 2013, fortsætter vi med her i 2019, her mødes vi den sidste onsdag i hver måned, kl. 9.00, har selv madpakke med.

Vi arbejder for tiden med flere opgaver, vores Volvo 544, er ved at være ”rustfri” og snart klar til maler. Motor, gearkasse, bagtøj, bremser og styretøj har været adskilt, repareret, renset og malet.

Også den ældre benzinstander er malet, og ved at blive monteret, er snart klar, så den kan komme med ned i den nye udstilling, når den er færdig.

Midt i sommeren 2018, købte museet en Commer Cob varevogn fra 1961, meget fin ældre vogn. Den er ved at blive adskilt, og der er tilsyneladende ingen rust der skal laves.

Men der er jo også altid en masse andre små opgaver der skal laves, og altid lidt oprydning og rengøring.

Vi er ca. 12 – 14 medlemmer hver gang vi mødes, så der er plads til flere, hvis der er andre der har tid og lyst.

For det er ikke arbejde det hele, der er også tid til lidt hygge, så kom og vær med.

***

Generalforsamlingen afholdes i år, torsdag den 14. marts, kl. 18.00, der kommer en indbydelse senere, men reserver datoen.

Foreningen vil igen i år, servere gule ærter, inden generalforsamlingen.

***

Vi starter året med et billedforedrag, om en fotosafari i Sydafrika, tirsdag den 29. januar, der er udsendt en invitation.

Vi er også i gang med at planlægge et par andre arrangementer, som vi vender tilbage med, når vi har fundet nogle datoer, så mere om det senere.

Grillaften bliver igen i år i juni og madpakketur i august, nærmere om begge arrangementer senere.

Kontingentopkrævning på 200 kr. er udsendt på særskilt e-mail.

Bestyrelsen sender herved en stor tak til alle medlemmer for 2018, med håbet om at se jer igen i det nye år.

Godt nytår til alle.

Venlig hilsen fra bestyrelsen.